Kankercongres 2022 – 26 november 2022

  • Post category:Past Events

Wat is het Kankercongres?

Na het succes van vorige jaren (herbeleef de laatste fysieke editie 2019 via de aftermovie of bekijk de fotoreportage) wordt er op 26 november 2022 opnieuw een congres rond kanker georganiseerd in Gent. Diverse bekende experten brengen een helder overzicht van de nieuwste ontwikkelingen rond kankeronderzoek, diagnose en behandeling, en patiëntenparticipatie. Tijdens de interactieve meet-the-expertsessies kan je als deelnemer terecht met al je vragen rond borstkanker, darmkanker, onderzoek & klinische studies, en innovaties in zorg voor de patiënt. Daarnaast zijn er diverse infostanden en een interactieve postersessie rond veelbelovend onderzoek. In het afsluitend paneldebat – met o.m. minister Hilde Crevits en moderator Ivan De Vadder – worden relevante vragen besproken rond ethische aspecten bij kankerdiagnose en de zoektocht naar betrouwbare info.

Alle info, het programma, en inschrijven via www.kankercongres.com

Voor wie?

Met het congres mikken we op de brede interesse en aanwezigheid van patiënten, onderzoekers, artsen, zorgverleners, studenten en sympathisanten. De sprekers geven duidelijke en informatieve presentaties (in het Nederlands), bestemd voor een breed doelpubliek.

Organisatoren?

Kankercongres 2022 is een initiatief van ‘Beautiful After Breast Cancer’, ‘Cancer Research Institute Ghent’ en ‘Kankercentrum UZ Gent’ , ‘Stop Darmkanker’, en ‘Centrum voor Oncologisch Onderzoek’ (UAntwerpen)